SSRS BIDS: Master-detail report létrehozása

Mester-részletező riport létrehozására két lehetőség van: alriport beágyazása vagy beágyazott adatterületek alkalmazása. Az utóbbi módszer használata ajánlott, ha lehetséges az adatok összevonása egy adatkészletbe.

Példa: Számla adatai két táblában vannak tárolva. A mester tábla tartalmazza a számlafejléc adatait, a részletező tábla pedig a számla tételeit. A két táblát idegen kulcs reláció köti össze, a számlafejléc azonosítója idegen kulcs a részletező táblában. Beágyazott adatterület használatához a fenti adatok denormalizált nézete szükséges, minden tételsorhoz hozzátartozik minden fejléc mező is.

A jelentésen létre kell hozni egy listát, sorcsoportosítási feltételének pedig megadni a számlafejléc azonosítót. Ez Visual Studio 2008 alapú BIDS esetén trükkös lehet, a lista ugyanis egy tablixból és egy téglalapból áll. A téglalapra jobb egérgombbal kattintva a Select menüpontban ki kell választani a tablixot, majd Shift+F10 vagy a billentyűzet helyi menü gombjával előhívni a tablix menüjét, és ott beállítani a csoportosítást. A téglalapra fel kell rakni a fejléc mezőket, majd például egy táblázatba a részletmezőket.

Forrás

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s