Vista UAC fájlrendszer és rendszerleíró adatbázis virtualizáció

 
 
Az örökölt programok számára a következő helyek virtualizáltak a fájlrendszerben: %ProgramFiles%, %ProgramData%, and %SystemRoot%, kivéve néhány alkönyvtárat. A végrehajtható kiterjesztésű fájlok, beleértve az  .exe, .bat, .scr, .vbs, stb. kiterjesztéseket, nem kerülnek a virtualizált helyre, a %LocalAppData%VirtualStore könyvtárba, emiatt például az online frissítésű programok nem működhetnek, mert nem találják a végrehajtható fájlt az átirányított könyvtárban.
 
A registry virtualizációja a HKEY_LOCAL_MACHINESoftware ágat érinti, a HKLMSoftwareMicrosoftWindows, HKLMSoftwareMicrosoftWindows NT, HKLMSoftwareClasses ágak kivételével. Az egyes registry kulcsok virtualizációs beállítását a kulcs REG_ KEY_DONT_VIRTUALIZE jellemzője vezérli. A virtualizált értékek a HKEY_ CURRENT_USERSoftwareClassesVirtualStore kulcs alatt tárolódnak.
 
Ezen túlmenően támogatottak azok az alkalmazások is, amelyek egyéb rendszergazdai funkciótól függenek, például tesztelik a Rendszergazdák csoportban való tagságot. A szükséges illesztések az Application Compatibility Toolkit segítségével hozhatók létre, és házirendeken keresztül érvényesíthetők. A problémák feltárásában segít a LUA Buglight alkalmazás.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s