Clipper lecke

Ma felfedeztem a SET ALTERNATE TO/ON/OFF parancsot. A bérprogramok adatainak új rendszerbe való konvertálásához újra a jó öreg Clipper 87-hez kellett fordulnom. A lehetséges formátumok közül a CSV tűnik a legegyszerűbben megvalósíthatónak. A comma természetesen semicolon-t jelent.
A konverternek két CSV fájlt kellene készítenie, egyet a dolgozók törzsadatainak, egyet pedig a jogcímeknek az átviteléhez. Maga a konverzió többnyire egyszerű szövegfájl-kiiratásból áll, a jogcímeket pedig egy kereszttáblából nézi ki.
Megpróbáltam a SET PRINT ON paranccsal váltogatni a fájlok között, azonban ez a parancs deklaráltan reseteli az eszközt. Átírtam az egészet SET ALTERNATE-ra, mint alternatívára, de sajnos ez is reseteli az eszközt, ráadásul egy fájlvége-jelet is elhelyez, amit az Excel 97 bőszen konvertál is, az utolsó utáni sor első oszlopába… Egyelőre maradt így, holnap vissza. A dolgozókód-egyezőség miatt a törzsadat-exportba dugott jogcím-exportnak lőttek, két program lett. Remélem, a főciklus CTRL+C, CTRL+V létrehozása azt is jelenti, hogy az új program ugyanabban a sorrendben megy végig a törzsön, ugyanazokat az azonosítókat kreálva… Tartok Murphy-től.
Még néhány kihaltnak gondolt jogcím a kereszttáblába, még egy kicsit agresszívebb nulla-szűrés és miután megkapom az egyéni vállalkozókat is tartalmazó jogcímlistát, kész is vagyok.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s